Nederland

Voor 16 uur besteld

Dezelfde dag verzonden

Voor 16 uur besteld, morgen in huis

Wat is natuurlijke shampoo?

Tegenwoordig vliegen de natuurlijke producten je om de oren; natuurlijke schoenen, matrassen en producten met natuurlijke anti-oxidanten om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar wanneer s je shampoo een natuurlijke shampoo?

Als eerste moet je weten dat het woord ‘natuurlijk’geen beschermde term is, je mag alles natuurlijk noemen. Hierdoor is per persoon en bedrijf de definitie van natuurlijk anders.

In de basis kent vrijwel alles een oorsprong uit de natuur. Zo kun je rubber halen uit het sap van de rubberboom, maar ook uit aardolie. Om natuur rubber te produceren zijn er een hoop chemicaliën nodig, waardoor je je kunt afvragen hoe natuurlijk het eigenlijk nog is.

NA TUUR LIJK

Natuurlijk en vegan

Wat nu aardolie is, waren vroeger levende organismen. Onder de hoge druk van de aardlagen zijn deze na lange tijd veranderd in aardolie. In de basis hebben producten die daarvan gemaakt worden, zoals rubber, plastic, benzine, minerale oliën en vaseline ingrediënten , dus een natuurlijke oorsprong.

De meeste van deze producten zijn door de mens zo bewerkt, dat het voor de natuur bijna onmogelijk is om deze producten nog af te breken en te recyclen. Ze vervuilen hierdoor de aarde op allerlei manieren en maken het langzaam onleefbaar. Een duidelijk voorbeeld zijn de drijvende eilanden van plastic in onze oceanen.

In het algemeen genomen kun je stellen dat een natuurlijke shampoo een shampoo is die voor minimaal de helft uit natuurlijke ingrediënten bestaat die niet tot nauwelijks zijn bewerkt en daardoor makkelijk afbreekbaar zijn. Jouw shampoo komt na het spoelen in het water terecht en het is toch wel een prettig idee als die shampoo grotendeels afgebroken word zonder dat daar nadelen voor de gezondheid of de natuur aan verbonden zijn.

Voor Loofy’s betekend natuurlijk dat we altijd opzoek zijn naar zo min mogelijke bewerkte producten. Hoe minder een product bewerkt is, hoe makkelijk de natuur het vaak weer kan afbreken. Zo zitten er in onze producten geen plastic en ook onze verpakking zijn plastic vrij. Onze shampoobars zijn voor  98% natuurlijk. Uiteraard hopen wij in de toekomst dat naar 100% te krijgen.

Natuurlijk is niet het zelfde als vegan. Vegan is diervriendelijk, er zijn geen dieren voor gebruikt op wat voor manier dan ook, maar dit maakt een product nog niet direct goed voor mens en milieu. Een pluche knuffel is heel diervriendelijk, maar of die synthetische vezels lief voor de natuur zijn?

In een natuurlijke shampoo kun je onder andere keratine vinden. Keratine word gewonnen uit botten en hoeven, hiervoor is een dier gestorven en maakt het product niet vegan, maar wel natuurlijk doordat het een natuurlijke oorsprong heeft en minimaal bewerkt is. De producten van Loofy’s zijn vegan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dierenleed als je onze producten gebruikt. Kortom het is mogelijk om lief te zijn voor mens, dier en natuur, zonder dat dit ten kosten hoeft te gaan van een prachtige bos haren, dus waar wacht je nog op?