De beste 4 alternatieven voor tandpasta

Door Marloes van den Bos
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

De 4 beste alternatieven voor tandpasta

Rond 5000 jaar voor Christus deden de Egyptenaren al aan tandverzorging. Ook de oude Grieken en de Romeinen, die bekend staan om hun lichamelijke verzorging, poetsen hun tanden al met zelfgemaakte mengsels die de tanden schuren.

In 1824 werd tandpoeder, op basis van natriumbicarbonaat, uitgevonden door de amerikaanse drogist John Peabody. 26 jaar later, in 1850, werd tandpasta ontwikkeld door Washington Wenthworth Sheffield. Colgate besloot in 1873 om tandpasta in grote hoeveelheden te gaan produceren en dit over de hele wereld te verkopen. Sinds 1939 wordt al tandpasta verkocht in Nederland, maar pas na de Tweede Wereldoorlog nam het in populariteit toe.

Even terug naar de 21e eeuw. Heb je wel eens die tube tandpasta in je handen genomen en je gerealiseerd hoeveel van die tubes je eigenlijk per jaar weggooit? In Nederland alleen al gebruiken we miljoenen tandpastatubes per jaar. En daar komt nog eens bij dat ze nauwelijks te recyclen zijn. Gelukkig kan dat anders.

Voor tandpasta zijn er inmiddels diverse alternatieven op de markt, zoals tabletten en poeder die je kan gebruiken. We bespreken hier vier alternatieven voor de plastic tube.

Ben jij team kokosolie, baking soda, tabletten of poeder? Let us know!

In Nederland alleen al gebruiken we miljoenen tandpastatubes per jaar. En daar komt nog eens bij dat ze nauwelijks te recyclen zijn. Gelukkig kan dat anders.

Kokosolie heeft een antibacteriële werking. Om die reden zijn er mensen die hun tanden ermee poetsen. Maar of je tanden poetsen met vet zou zo prettig is, dat vragen we ons af.

 

Bakingsoda of bicarbonaat heeft een schurende werking en helpt op die manier je tanden wit te houden. In reguliere tandpasta zit vaak vermalen krijt (calciumcarbonaat) als schuurmiddel.

Tandpasta tabletten en tandpasta poeder

Wanneer je kauwt op een tandpasta tabletje, ontstaat er schuim. Met dit schuim kan je je tandenpoetsen.

Bij Loofy’s hebben we gekozen voor tandpasta poeder, omdat we dat zelf een prettig product vinden en makkelijk in gebruik. Je doopt je natte tandenborstel in het poeder, waardoor het aan je tandenborstel plakt en kunt daarna gaan poetsen.

tandpasta

enquête

Doe jij mee aan onze enquête?

Vind je Loofy’s super tof en wil je graag met ons meedenken? Werk dan mee aan onze enquête!

Ben je een fan en wil je graag geïnterviewd worden om ons te helpen? Laat dan hier je mailadres achter en wij nemen contact met je op.

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱