volhouden..

 

Als je blog 1 en stap 2 hebt gelezen ben je nu aangekomen tot misschien wel de lastigste stap van allemaal. Het volhouden van je doelen. Het volhouden van je doelen is soms enorm lastig omdat je na verloop van tijd vaak het doel uit ogen verliest en de noodzaak er niet meer van inziet. Hierdoor kan het zijn dat je weer je oude en vertrouwde producten en manieren krijgt waardoor je vooraf gestelde doel niet gehaald wordt, terwijl je in het begin er zó van overtuigd was!

Dit heeft te maken met dat je mee wordt gesleurd in de flow van de dag. Elke dag stil staan en onderzoeken of je je houdt aan je gestelde doelen is bijna onmenselijk en daarbij ook nog eens enorm vermoeiend. Je zult ook merken dat het niet van de één op andere dag gaat. Als je bijvoorbeeld je brood niet meer in plastic verpakking wilt kopen, zul je hier toch extra moeite voor moeten doen dan even naar de supermarkt lopen en een ‘normaal’ brood halen. 

pas op dat je hierin niet negatief wordt.

Het gevaar zit erin dat je het gevoel hebt dat je hypocriet bezig bent, vooral in het begin. Dan zul je misschien denken dat je dan wel een houten afwasborstel hebt, maar nog steeds vlees/vis/vegan koopt in een plastic bakje en dat terwijl dat veel belastender is. 

En ik kan je vertellen dat ik dat gevoel maar al te goed herken en je volkomen begrijp. Het is echter belangrijk dat je voor jezelf voor ogen houdt wat jij wilt bereiken. Trek vooral niet te veel van de meningen van anderen aan. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij bezig bent met het verminderen van jouw eigen afvalberg, je al een stuk beter bezig bent dan het gros van de mensen in Nederland.

En onthoudt, als het een dag niet lukt, zie dan de volgende dag als een nieuw begin.

En ik ben trots op je, dat je dat maar weet 😉

Succes en enjoy!

 

PS: Ik heb
dyslexie en wil jullie graag een hoop vertellen. Zie je een #taalfoutje,
vertel het me gerust 🙂