Voor 16:00 besteld = morgen in huis

Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Shampoo bar in plaats van een shampoofles!

Na een tip van je beste vriendin, omdat je wilt consuminderen of gewoon omdat je nieuwsgierig bent, heb je eindelijk die shampoo bar aangeschaft. Maar hoe gebruik je nu dat ronde stukje zeep?

Het begint natuurlijk allemaal met het nat maken van je haar, zonder water gaat shampoo niet schuimen en voor een shampoo bar is dat niet anders.

Het begint natuurlijk allemaal met het nat maken van je haar, zonder water gaat shampoo niet schuimen en voor een shampoo bar is dat niet anders.

  • Ronde Shampoo Bar

Wat je misschien al direct opviel toen je de shampoo bar voor het eerst in je handen hield, is de ronde vorm van de shampoo bar. 

Niet vierkant of ovaal zoals veel stukken zeep, maar zo rond als een munt. Deze ronde vorm past perfect in je handpalm waardoor je het handig kan beetpakken. Ook zorgt het ervoor dat het handig over je haar kunt wrijven.

  • Twee manieren

Wanneer je je shampoo bar direct op je hoofd gebruikt om in te zepen, voorkomt de ronde vorm dat de shampoo bar achter je haar blijft hangen. Je kunt er ook voor kiezen om de shampoo bar als een stuk handzeep tussen je handen te laten schuimen en dit dan in je haar te masseren.

Beide manieren zijn prima, er is geen goed of fout. Probeer beide manieren en kijk welke je het fijnste vindt.

  • Goed uitspoelen

Na gebruik spoel je de shampoo goed uit, daarna kun je nog kiezen voor een haarmasker of een conditioner.

 Conditioner kan je ook als bar krijgen.  Droog je shampoo- en eventuele conditioner bar op een zeepbakje of in een netje. Wanneer je je bar niet goed laat drogen, kan deze smelten, wat natuurlijk zonde is. Je hebt bij een shampoo bar niet veel shampoo nodig en je kunt preciezer doseren dan bij een fles shampoo.

Hiervan is vaak ook het gat groter waardoor je snel te veel shampoo gebruikt. Een shampoo bar gaat hierdoor veel langer mee dan een shampoo fles en is ook op deze manier een stuk duurzamer. Daarnaast bevatten onze shampoo bars geen plastic (wat in veel reguliere shampoos wel het geval is) en zijn de verpakkingen bovendien ook plasticvrij!

Nieuwsgierig geworden? Hieronder zie je onze shampoo bars, speciaal voor elke haartype een speciale bar 🙂

Gerelateerde blogs

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱