Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Ingrediënten Lichaamsverzorging

Ingrediënten Lichaamsverzorging

Ben je benieuwd waarom bepaalde ingrediënten worden gebruikt in onze gezicht- en lichaamsverzorging? We leggen je graag uit wat de werking is van onze ingrediënten en hoe ze je huid helpen.

Laten we beginnen met de natuurlijke ingrediënten van Loofy’s lichaamverzorging.

Natuurlijke ingrediënten lichaamsverzorging

Shea Butter Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Shea butter is een plantaardig vet met hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat veel gezonde vetzuren, Vitamine A en E die de huid revitaliseren. Shea butter wordt snel door de huid opgenomen, waardoor deze sneller gehydrateerd wordt, zonder er vettig uit te zien. Het herstelt en beschermt de huidbarrière, houdt vocht vast en vermindert uitdroging van de huid. Een leuke bijkomstigheid is dat het je huid extra bescherming geeft tegen de zon. Shea butter bevat een SPF van 3 tot 4.

Grapefruitschil Olie Ingrediënten Lichaamsverzorging Loofys

Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil

Grapefruitschil olie is een plantaardige olie die de huid voedt en beschermt. Het bevat Vitamine, A, C en E, gezonde zuren en mineralen die helpen de beschadigde huid te herstellen en onzuiverheden te verwijderen. Het ruikt ook lekker.

Loofys-konjac-plant

Konnyaku (Konjac)

Konnyaku is een Aziatische plant waarvan de wortel wordt gebruikt als natuurlijke gezichtsscrub. Konjac reinigt en exfolieert de huid op zachte wijze zonder het gebruik van een harde scrub. De plant is van nature alkalisch en bevat veel mineralen. Doordat het alkalisch is zorgt de konjac ervoor dat de PH waarde in je huid wordt verhoogd waardoor je huid weer in balans komt. Het zorgt voor een stralende en gezonde huid. Het helpt de poriën te ontstoppen en onzuiverheden te verwijderen. Het bevat hydraterende eigenschappen die de huid herstellen.

Lavendelolie Ingrediënt Lichaamsverzorging Loofys

Lavendula Angustifolia (Lavender) Flower Oil (Lavendelolie)

Lavendelolie is een plantaardige olie met ontstekingsremmende eigenschappen die jeuk en irritatie na het scheren vermindert. Het bevat veel antioxidanten die de huid beschermen en kalmeren. Lavendelolie hydrateert en herstelt de vochtbarrière van je huid naar een gezonde staat.

Laurinezuur Ingrediënt Body Bars Loofys

Lauric Acid (Laurinezuur)

Laurinezuur is een natuurlijk vetzuur dat van nature voorkomt in plantaardige vetten, zoals kokosolie. Naast dat het helpt bij het mengen van de ingrediënten en het textuur geeft aan de body bar heeft het enkele voordelen voor je huid. Het heeft antibacteriële en verzachtende eigenschappen die een rol spelen bij het versterken en hydrateren van de huid. Laurinezuur maakt je huid weer zacht.

loofah spons het perfecte duurzame cadeautje van 10 euro

Luffa (Loofah)

Het gember kruidenextract heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en vetzuren die helpen bij het versterken en beschermen van je haarlokken en haarzakjes. Het heeft ook een antibacteriële werking, omdat het je hoofdhuid schoon houdt en helpt tegen roos. Verder zorgt het gember kruidenextract voor glad en glanzend haar.

Olijfolie Biologisch Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Olijfolie)

Olijfolie is een plantaardige olie met verzachtende eigenschappen die de haarschubben verzacht, waardoor het zacht en glanzend wordt. Het is rijk aan antioxidanten zoals vitamine A, E en K, en verschillende vetzuren, die de hoofdhuid voeden, hydrateren en revitaliseren. De vetzuren in de olijfolie versterken tevens de structuur van de haarzakjes, wat de haargroei bevordert. Olea Europaea Fruit Oil hydrateert de hoofdhuid en vermindert hoofdhuidirritatie en gespleten haarpunten. De olijfolie maakt het haar ook makkelijker doorkambaar. De olijfolie heeft het Ecocert keurmerk en is dus biologisch.

Avocado olie Ingrediënt Lichaamsverzorging Loofys

Persea Gratissima Oil (Avocado olie)

Avocado olie is een plantaardige olie met veel vitamine C, E en omega-vetzuren die je huid helpen genezen en beschermen tijdens het scheren. Het kalmeert de jeukende huid dankzij de hydraterende eigenschappen.

Amandelolie Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Amandelolie)

Amandelolie is een plantaardige olie met voedende en verzachtende eigenschappen, omdat het de gaten in je haarcellen kan opvullen, waardoor je haar zachter aanvoelt. Het verandert doffe en droge lokken in glanzende en gezonde lokken. Amandelolie is rijk aan eiwitten, omega-9 vetzuren en vitamine E, die het haar hydrateert, herstelt en versterkt. De olie helpt uitdroging van de hoofdhuid te voorkomen. Ook kan het haar minder vatbaar worden voor gespleten punten en breken. Prunus Amygdalus Dulcis Oil beschermt het haar tegen toekomstige schade en helpt broos haar sterker en veerkrachtiger aan te voelen.

Eikenschors Extract Ingrediënt Lichaamsverzorging Loofys

Quercus Robur (English Oak) Bark Extract (Zomer eikenschors extract)

Het eikenschors extract heeft een antioxiderende werking door het hoge hoeveelheid aan tannines, gezonde zuren en vitamine B. Deze antioxidanten helpen ook huidirritatie bij het scheren te voorkomen. Het is zeer geschikt voor de gevoelige huid, omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Eikenschors extract vormt een beschermende laag op de huid en beschermt deze tegen uitdroging wat erg voordelig is na het scheren.

Stearinezuur Ingrediënt Body Bars Loofys

Stearic Acid (Stearinezuur)

Stearinezuur is een natuurlijk vetzuur dat van nature voorkomt in verschillende plantaardige vetten. Naast dat het helpt bij het mengen van de ingrediënten, de houdbaarheid verlengt en het goed is voor de textuur van de bar heeft het een aantal voordelen voor je huid. Stearinezuur heeft vochtinbrengende eigenschappen, die verzachtend is voor de gevoelige en droge huid. Het versterkt de buitenste laag van de huid, hierdoor blijft je huid gehydrateerd en worden bacteriën buiten gehouden. Het helpt de huid te reinigen zonder het uit te drogen.

Ingredient Cacao Boter Shampoo Bars Loofys

Theobroma Cacao Seed Butter (Cacaoboter)

Cacaoboter is een plantaardige boter metshea verzachtende eigenschappen. Het bevat veel vetzuren, die helpen de huid te hydrateren, voeden en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Ook vormt het vet in de cacaoboter een beschermende barrière over de huid om vocht vast te houden, zodat de huid niet zo snel uitdroogt. Het kan helpen de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon.

Druivenpitolie Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (Druivenpitolie)

Druivenpitolie is een plantaardige olie met ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Het bevat een hoog gehalte aan omega-vetzuren, polyfenolen en Vitamine C, D en E die je huid helpen beschermen tegen beschadiging door de zon. Druivenpitolie maakt je huid zachter en elastischer.

Overige natuurlijke ingrediënten

  • Aqau (Water)
    Wordt gebruikt om de ingrediënten in op te lossen.

  • Glycerin
    Brengt vochtgehalte van de bar in evenwicht.

  • Isaomyl Laurate
    Stabiliseert de UV-filters in de zonnebrand
  • Sodium Chloride (Zout)
    Maakt de bar harder, waardoor er geen plastic verpakking meer nodig.
  • Sodium Olivate (Natriumolivaat)
    Schuimt en zorgt voor een milde reiniging van de huid.

  • Sorbitol
    Helpt de huid om vocht op te nemen en vast te houden.

  • Tocopherol (Vitamine E)
    Verlengt de werkzaamheid van het product en de houdbaarheid.

Veilige geurstoffen

De geurstoffen, die in de Loofy’s body bars en scrubs zitten, zijn gemaakt van natuurlijke essentiële oliën met toevoeging van enkele synthetische componenten. We kunnen ze niet als natuurlijk of synthetisch beschouwen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de geurstof zo min mogelijk allergische reacties kan veroorzaken, omdat essentiële oliën zelf allergischer zijn en een veel sterkere reactie kunnen afgeven.

  • Benzyl Benzoate (Geurstof)
    Verfraait de geur en verlengt de houdbaarheid.

  • Benzyl Salicylate (Geurstof)
    Verfraait de geur.

  • Citral (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Citronellol (Geurstof)
    Verfraait de geur.

  • Coumarin (Geurstof)
    Verfraait de geur
 
  • Geraniol (Geurstof)
    Laat je haar heerlijk ruiken en het verfraait de geur van het product.
  • Hexyl Cinnamal (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Hydroxycitronellal (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Limonene (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Linalool (Geurstof)
    Verfraait de geur.

Veilige Synthetische stoffen

  • Kleurstoffen (aangegeven met CI gevolgd door cijfers)
    Zorgt voor de kleur van de bar.

  • Parfum
    Laat je haar heerlijk ruiken.

  • Pentasodium Pentetate
    Helpt de stabiliteit en het uiterlijk van het product te behouden.

  • Propylene Glycol
    Helpt de huid om vocht op te nemen en brengt het vochtgehalte van de bar in evenwicht.

  • Sodium Stearate (Natriumstearaat)
    Maakt de bar harder, waardoor er geen plastic verpakking meer nodig is en verlengt de houdbaarheid van het product.

  • Sodium Laurate
    Schuimt en reinigt de huid.
  • Sodium Laureth Sulfate
    Schuimt en reinigt de huid.

  • Sodium Lauryl Sulfate
    Schuimt en reinigt de huid.

  • Sodium Thiosulfate
    Reinigt de huid.

  • Tetrasodium Etidronate
    Helpt de stabiliteit en het uiterlijk van het product te behouden.

  • Zinc Oxide
    Geeft de beste bescherming tegen de zon (van UVB tot UV-A1) en trekt niet in de huid.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om te worden gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen. Voor medisch advies kun je het beste contact opnemen met je huisarts of dermatoloog.

Vragen over de ingrediënten van onze lichaamsverzorging?

We beantwoorden graag al je vragen over de ingrediënten van onze
body bars, scrubs en andere lichaamsverzorging. Stuur ons gerust een berichtje!

Vragen over de ingrediënten van onze lichaamsverzorging?

We beantwoorden graag al je vragen over de ingrediënten van onze
body bars, scrubs en andere lichaamsverzorging. Stuur ons gerust een berichtje!

kleurrijke body bar het ideale duurzame cadeautje
Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱