Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Ingrediënten Shampoo Bars en Conditioner Bars

Ingrediënten Shampoo Bars en Conditioner Bars

Ben je benieuwd waarom bepaalde ingrediënten worden gebruikt in onze shampoo en conditioner bars? We leggen je graag uit wat de werking is van onze ingrediënten en hoe ze je haar en hoofdhuid helpen. 

Laten we beginnen met de natuurlijke ingrediënten, de hoofdingrediënten van de Loofy’s shampoo en conditioner bars.

Klik op de afbeelding om naar de producten te gaan die dat ingrediënt bevatten!

Natuurlijke ingrediënten Shampoo Bars en Conditioner Bars

Shea Butter Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Shea butter is een plantaardig vet met hydraterende en beschermende eigenschappen. De Shea butter brengt de hoofdhuid weer in balans en herstelt beschadigd haar. Het bevat een hoog gehalte aan essentiële plantaardige vetten, oliën, en Vitamine A en E, die droog en pluizig haar verminderen en de glans verhogen. Het kan ook hoofdhuid irritatie verminderen vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Butyrospermum Parkii Shea Butter zorgt ervoor dat het haar vocht vasthoudt, waardoor de zachtheid van het haar toeneemt.

Calendula Goudsbloem Plantenextract Ingrediënt Shampoo Bar Loofys

Calendula Officinalis Extract (Goudsbloem plantenextract)

Het goudsbloem plantenextract heeft voedende en hydraterende eigenschappen. Het geeft je haar een glanzend effect en kan de natuurlijke kleur in je haar verrijken. Het is een bron van mineralen en antioxidanten die je haar en hoofdhuid beschermen, voeden, hydrateren en herstellen, waardoor het sterker wordt. Het goudsbloem plantenextract kalmeert de gevoelige hoofdhuid. Het heeft ook een antibacteriële werking en kan daarom helpen bij de behandeling van roos en overtollige vetophoping.

Sinaasappelschil Extract Ingrediënt Shampoo Bar Loofys

Citrus Aurantium Amara Peel Extract (Zure sinaasappelschil fruit extract)

Het zure sinaasappelschil fruit extract is rijk aan vitamine B, C en E, die je haar helpen beschermen, voeden en revitaliseren. Het is ook een bron van andere vitamines en mineralen die je haar reinigen en zo een gezonde hoofdhuid bevorderen. Het zure sinaasappelschil fruit extract kan zorgen voor glanzend haar en meer volume.

Hibiscus Plantenextract Ingrediënt Conditioner Bars Loofys

Hibiscus Abelmoschus Flower Extract (Hibiscus plantenextract)

Het hibiscus plantenextract is een natuurlijke conditioner voor je haar. Het bevat verzachtende slijmstoffen die je haar optimaal verzorgen en hydrateren. Het geeft je haar meer volume en elasticiteit. Het helpt ook bij het herstellen van het natuurlijke vochtgehalte van het haar.

Plasticvrije shampoo en de ingrediënten

Macadamia Ternifolia Seed Oil (Macadamianoot olie)

Macadamianoot olie is een plantaardige olie met herstellende en beschermende eigenschappen. Het versterkt het haar, omdat het de cortex binnendringt en zich aan de haarschacht bindt. Om die reden heeft het ook een positief effect op krullend haar. De macadamianoot olie bevat hoge gehaltes aan onverzadigde vetzuren, mineralen en vitamines, waardoor het een sterke antioxidant is. Het hydrateert je hoofdhuid en zorgt voor een goede verzorging van droog en beschadigd haar. Macadamia Ternifolia Seed Oil zorgt tevens voor een glanzende uitstraling.

Mentha Piperita Leaf Extract (Pepermunt plantenextract)

Het pepermunt plantenextract is een natuurlijke haar en hoofdhuid verfrisser die een glanzend effect heeft op je haar. Het is rijk aan antioxidanten, vitamines en vetzuren, waardoor het ontstekingsremmend en antibacterieel is. Om die reden brengt het de hoofdhuid weer in balans. Het helpt ook om dode huidcellen en bacteriën te verwijderen en kan helpen de olie- en talgproductie te normaliseren, zodat je hoofdhuid langer schoon blijft. Daarnaast geeft het een heerlijk frisse geur af.

Olijfolie Biologisch Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Olijfolie)

Olijfolie is een plantaardige olie met verzachtende eigenschappen die de haarschubben verzacht, waardoor het zacht en glanzend wordt. Het is rijk aan antioxidanten zoals vitamine A, E en K, en verschillende vetzuren, die de hoofdhuid voeden, hydrateren en revitaliseren. De vetzuren in de olijfolie versterken tevens de structuur van de haarzakjes, wat de haargroei bevordert. Olea Europaea Fruit Oil hydrateert de hoofdhuid en vermindert hoofdhuidirritatie en gespleten haarpunten. De olijfolie maakt het haar ook makkelijker doorkambaar. De olijfolie heeft het Ecocert keurmerk en is dus biologisch.

Klaprooszaadjes Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Papaver Orientale Seed (Klaprooszaadjes)

De klaprooszaadjes zijn een bron van onverzadigde vetzuren en mineralen zoals calcium, zink en magnesium, die allemaal bijdragen aan gezond en glanzend haar. Het kan ook helpen bij de behandeling van roos. De klaprooszaadjes activeren de haarzakjes en stimuleren de haargroei.

Amandelolie Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Amandelolie)

Amandelolie is een plantaardige olie met voedende en verzachtende eigenschappen, omdat het de gaten in je haarcellen kan opvullen, waardoor je haar zachter aanvoelt. Het verandert doffe en droge lokken in glanzende en gezonde lokken. Amandelolie is rijk aan eiwitten, omega-9 vetzuren en vitamine E, die het haar hydrateert, herstelt en versterkt. De olie helpt uitdroging van de hoofdhuid te voorkomen. Ook kan het haar minder vatbaar worden voor gespleten punten en breken. Prunus Amygdalus Dulcis Oil beschermt het haar tegen toekomstige schade en helpt broos haar sterker en veerkrachtiger aan te voelen.

Radijs Plantenextract Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Raphanus Sativus (Radish) Root Extract (Radijs plantenextract)

Het radijs plantenextract is een natuurlijke beschermer voor het haar. Het bevat essentiële stoffen die je haar nodig heeft, zoals vitamine A en C en veel verschillende mineralen die zorgen voor hydratatie en het herstellen van beschadigd haar. Het kan ook de haarzakjes vanaf de wortel versterken. Het radijs plantenextract heeft een antibacteriële werking en kan daarom helpen bij de behandeling van roos. Verder zorgt het voor glanzend haar.

Ingredient Cacao Boter Shampoo Bars Loofys

Theobroma Cacao Seed Butter (Cacaoboter)

Cacaoboter is een plantaardige boter met verzachtende eigenschappen. Het houdt je haar gehydrateerd en maakt je haar sterk, omdat het de cortex van je haar binnendringt en tegelijkertijd de haarschacht bedekt. De cacaoboter bevat goede vetzuren, vitamine E en polyfenolen en is daardoor zeer voedend voor je haar. De Theobroma Cacao Seed Butter is ook een bron van natuurlijke antioxidanten.

Brandnetel Plantenextract Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Urtica Dioica Extract (Brandnetel plantenextract)

Het brandnetel plantenextract is een natuurlijke haarversterker die een glanzend effect heeft op je haar. Het is rijk aan mineralen en vitamine A, C en K. De antioxidanten in het plantenextract beschermen beschadigd haar en hoofdhuid. De Urtica Dioica Extract zorgt er ook voor dat roos wordt verminderd en een geïrriteerde hoofdhuid wordt verzorgd. Verder ondersteunt het de doorbloeding van de hoofdhuid en de haarzakjes, wat de haargroei stimuleert.

Druivenpitolie Ingrediënt Shampoo Bars Loofys

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil (Druivenpitolie)

Druivenpitolie is een plantaardige olie met hydraterende eigenschappen. Het zorgt voor zacht en glanzend haar. De druivenpitolie is een bron van antioxidanten, vetzuren en vitamine E, wat een gezonde haargroei stimuleert en het haar versterkt. Naast het haar versterken van het haar van binnenuit, verzacht het het haar en de hoofdhuid aan de buitenkant en kan het gespleten haarpunten voorkomen. Vitis Vinifera Grape Seed Oil zorgt houdt ook vocht vast terwijl het de cortec binnendringt en zich bindt rond de haarschacht.

Gember Kruidenextract Ingrediënten Shampoo Bars Loofys

Zingiber Officinale Root Extract (Gember kruidenextract)

Het gember kruidenextract heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en vetzuren die helpen bij het versterken en beschermen van je haarlokken en haarzakjes. Het heeft ook een antibacteriële werking, omdat het je hoofdhuid schoon houdt en helpt tegen roos. Verder zorgt het gember kruidenextract voor glad en glanzend haar.

Overige natuurlijke ingrediënten shampoo bars en conditioner bars

  • Aqau (Water)
    Wordt gebruikt om de ingrediënten in op te lossen.

  • Cocamidopropyl Betaine
    Schuimt en zorgt dat je de conditioner makkelijk over je haar kunt verdelen.
  • Sea Salt (Zeezout)
    Geeft volume aan je haar. 
  • Sodium Cocoyl Isethionate
    Schuimt en zorgt voor een milde reiniging van het haar.

  • Sodium Coco-Sulfate
    Schuimt en zorgt voor een milde reiniging van het haar.

  • Sorbus Aucuparia Fruit Extract (Wilde lijsterbes fruit extract)
    Versterkt je haar.
  • Tocopherol (Vitamine E)
    Verlengt de werkzaamheid van het product en de houdbaarheid.

Veilige geurstoffen

De geurstoffen, die in de Loofy’s shampoo en conditioners bars zitten, zijn gemaakt van natuurlijke essentiële oliën met toevoeging van enkele synthetische componenten. We kunnen ze niet als natuurlijk of synthetisch beschouwen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de geurstof zo min mogelijk allergische reacties kan veroorzaken, omdat essentiële oliën zelf allergischer zijn en een veel sterkere reactie kunnen afgeven.

  • Benzyl Benzoate (Geurstof)
    Verfraait de geur en verlengt de houdbaarheid.

  • Benzyl Salicylate (Geurstof)
    Verfraait de geur.

  • Citral (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Citronellol (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Eugenol (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Geraniol (Geurstof)
    Laat je haar heerlijk ruiken en het verfraait de geur van het product.
  • Hexyl Cinnamal (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Hydroxycitronellal (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Limonene (Geurstof)
    Verfraait de geur.
  • Linalool (Geurstof)
    Verfraait de geur.

Veilige Synthetische stoffen

  • Kleurstoffen (aangegeven met CI gevolgd door cijfers)
    Zorgt voor de kleur van de bar.

  • Parfum
    Laat je haar heerlijk ruiken.
  • Phenoxyethanol
    Verlengt de houdbaarheid en stabiliseert het product.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om te worden gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen. Voor medisch advies kun je het beste contact opnemen met je huisarts of dermatoloog.

Vragen over de ingrediënten van onze Shampoo en Conditioner Bars?

We beantwoorden graag al je vragen over de ingrediënten van onze shampoo en conditioner bars. Stuur ons gerust een berichtje!

Vragen over de ingrediënten van onze Shampoo en Conditioner Bars?

We beantwoorden graag al je vragen over de ingrediënten van onze
shampoo en conditioner bars. Stuur ons gerust een berichtje!

Loofy's-Shampoo barskopie
Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱