Circulair • Loofy's

Voor 16:00 verstuurd.

Via Whatsapp bereikbaar.

Gratis verzending in NL > 50,-

Plasticvrije verzending.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Voor 16 uur besteld, morgen bezorgd.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Wat is een circulaire economie?

in een circulaire economie bestaat er geen afval, dit is omdat alle materialen hergebruikt worden in een gesloten kringloop. De slechte stoffen worden uit het product gehaald en dan worden de overige gebruikt voor een nieuw product. 

als je aan circulaire economie denkt moet je niet alleen denken aan gesloten materiaalkringlopen en herbruikbare energie, maar ook aan systeemdenken. 

Je moet denken aan het netwerk en de factoren van de natuur die invloed op elkaar hebben. Wat heeft een slecht effect op wat?, Wat gaat niet samen?, wat kan je niet voor iets anders gebruiken etc. 

Hernieuwbare energie

in een circulaire economie gaat energie ook zo lang mogelijk mee. Het circulair economisch systeem loopt op hernieuwbare energiebronnen. Omdat het recyclen van energie niet mogelijk is wordt er hier niet gesproken over energie cirkels, maar van een cascade type energie flows. Een voorbeeld hiervan is de coproductie van warmte en energie.

De voordelen

Een circulaire economie kan veel goeds doen voor Nederland, zo kan het ons bijvoorbeeld veel meer banen bezorgen en gaat de totale marktwaarde binnen de circulaire economie ook een stuk omhoog. 

Om dit te bereiken moeten er wel maar stappen genomen worden.

Wij bij Loofy’s zijn alle nodige stappen natuurlijk al aan het maken, maar is de rest van Nederland daar ook klaar voor? Wij hopen natuurlijk van wel!

 

Er is denk ik geen manier om dit allemaal op een duidelijke en tegelijk leuke manier uit te leggen,

maar het is zeker belangrijk dat we weten wat voor goeds een circulaire economie voor ons kan doen

 

Onze circulaire aanpak

Loofy’s gebruikt alleen maar natuurlijke en vegan producten voor onze shampoo’s, conditioners, body bars en scrubs. Voor onze overige producten gebruiken wij i.p.v plastic bamboe. Denk hierbij aan tandenborstels, zeephouders en wattenstaafjes allemaal van bamboe. 

Onze blik verpakkingen zijn van aluminium en kunnen ook hergebruikt worden. Ook alle labels en zakjes zijn bij ons plastic vrij. 

Op deze manier dragen wij bij aan een circulaire economie, op deze manier blijven er geen schadelijke producten over, omdat die simpelweg niet worden gebruikt!

wattenstaafjes-bamboe-detail-vierkant
Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱