Geef een lach.

daklozen

In Nederland zijn er naar schatting tussen de 30.000 en 70.000 daklozen. Mensen zonder fatsoenlijk dak boven hun hoofd verwaarlozen sneller hun eigen verzorging waaronder het gebit.

koop 1
=
geef 1

Via Loofy’s kan je een tandenborstel schenken aan een dak- thuisloze. Voor elke tandenborstel die verkocht wordt, schenkt Loofy’s er één aan een dak- of thuisloze in Nederland.

bereik meer

Loofy’s bereikt graag mensen in haar omgeving en kiest er daarom voor om mensen lokaal te helpen. Want zeg nou zelf, lachende mensen om je heen, maakt jezelf toch ook een stuk blijer?

glimlachen

We zijn druk bezig mensen om ons heen een nieuwe glimlach te laten bezorgen. Dit lukt ons al aardig en het allermooiste is dat je de lach zo vaak kan gebruiken als je maar wilt! 😉

Samen kansen Zien(n)

Het valt misschien niet zo op, maar elke stad heeft mensen die dakloos zijn. Je kunt je voorstellen dat de persoonlijke verzorging  minder prioriteit heeft dan het vinden van eten. Een slechte persoonlijke verzorging kan echt wel veel consequenties hebben. 

Deze consequenties hebben niet alleen gevolg voor de gezondheid van mensen, maar ook op de gemoedstoestand. Mensen met een slechte persoonlijke verzorging zijn vaker wat terug getrokken en lachen minder snel hun tanden bloot. 

Loofy’s vindt het belangrijk dat mensen kunnen lachen wanneer ze dat willen en biedt daarom dak- en thuislozen mensen in Nederland een gratis bamboe tandenborstel aan. Hierdoor kunnen ze weer beginnen met het onderhouden van hun gebit zodat ze de  glimlach weer tevoorschijn kunnen toveren. 

Loofy’s werkt samen met de dak- en thuislozen opvang Zienn. Zienn is een organisatie die opvang biedt aan volwassenen, jongeren, gezinnen die dakloos zijn of zijn geworden.


Niet dakloos maar ken/ben je wel iemand die deze steun goed kan gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Geef die dubbele lach!

Naar schatting zijn er tussen de 30.000 en 70.000 mensen dakloos en niet in een land ver weg, nee gewoon hier in Nederland.

Er zijn vaak veel verschillende oorzaken waarom iemand op straat komt te staan. Weinig mensen kiezen er bewust voor om op straat te leven.  De gevolgen voor persoonlijke verzorging zijn groot. Wanneer we ons alleen al concentreren op het gebit zijn de volgende gevolgen te herleiden naar een ongezond gebit:

Tandenpoetsen blijft, hoe slecht het gebit ook is,
altijd belangrijk!
Sociale tandheelkunde
http://www.doctorsforhomeless.org
Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱