Natuurlijk je haar blonderen

Door Marloes van den Bos
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

3 Tips Voor Natuurlijk je haar blonderen

Bij de zomer hoort een zomerse coupe. Vooral als je blond haar hebt, is zo’n sun kissed look helemaal leuk. De zon maakt je haar lichter, maar als dat niet snel genoeg gaat, dan kun je je haar bleken. Daarvoor kun je met chemische middelen aan de slag, zoals peroxide, maar goed is het niet voor je haar. Je kan ook kiezen voor natuurlijke producten die een stuk vriendelijker voor je haar zijn. Het duurt wat langer voordat je resultaat hebt, maar het is wel gezonder voor je haar.

We geven je 3 tips met natuurlijke producten waarmee jij je haar lichter kunt maken of zelfs blonderen.

Blonde moments are my specialty

Tip # 1 Citroensap

Citroensap is misschien wel de bekendste manier op je blonde haar nog blonder te krijgen. Het zuur uit citroensap bleekt je haar. Citroensap droogt echter wel je haar uit. Als je vet haar hebt, hoeft dat geen probleem te zijn, maar het is wel aan te raden om na gebruik van citroensap je haar een voedend masker te geven.  Herhaal de behandeling wekelijks tot je het gewenste resultaat hebt.

Heb je droog haar, gebruik dan liever geen citroensap.

blonderen

Tip #2 Kamille Thee

Minder bekend, maar ook effectief is kamille thee. Kamille thee is naast antibacterieel en rustgevend ook nog licht blekend.
Zet zeer sterke kamille thee met ongeveer 5 theezakjes en laat de thee afkoelen. Na het afkoelen kun je de thee in een spuitfles doen. Spray je haar helemaal nat en ga dan een half uur lekker in de zon zitten. Vergeet je niet in te smeren voordat je de zon in gaat!
Daarna uitspoelen. Herhaal het proces tot je het gewenste resultaat hebt.

Tip #3 Zeezout

Een weekje zon, zee en zand resulteert in blonder haar. Het zoute water van de zee en de zilte zeelucht blonderen je haar. Maar als je nu geen zee in de buurt hebt, dan kun je nog steeds zeezout gebruiken voor het blonderen van je haar.

Maak een papje met een eetlepel zout en een half kopje water. Smeer het mengsel in je haar en laat het 20 minuten intrekken. Spoel daarna je haar goed uit. Zout droogt je haar en hoofdhuid uit, dus een haarmasker is aan te raden na het gebruik. Wees extra lief voor je haar als je droog haar hebt.
Herhaal wekelijks tot je het gewenste resultaat hebt.

Conclusie

Om je haar natuurlijk te blonderen kan je dus gebruik maken van citroensap, kamille the en zeezout. Mocht je dit allemaal te veel gedoe vinden? Kan je ook onze Shampoo Yellow gebruiken. 

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱