– clean yourself & nature –

Je goed voelen, dáár gaat het ons om.

duurzaam, biologisch en vegan. Het zijn allemaal hele hippe woorden, al lijken het tegenwoordig eerder container begrippen dan dat er nog betekenis aan gegeven wordt. 

Met Loofy’s hebben we daarom gewoon één duidelijk doel: het verminderen van dagelijks plastic afval. En néé, hier hoef je geen geitenwollensokken-type voor te worden; liever niet zelfs.

Wij houden van mooie producten, die toevallig ook nog eens geen schade brengen aan de natuur. Dat het geen schade brengt aan de natuur, heeft als voordeel dat het ook nog eens super goed is voor je eigen lichaam! 

Vaak zitten in reguliere scrubs micro- of nanoplastics die ervoor zorgen dat het lekker scrubs. Dit is alleen voor de fabrikant een goed alternatief aangezien plastic een erg goedkope grondstof is. Wij leven met de gedachte dat de natuur al genoeg te bieden heeft. Daarom gebruiken we alleen grondstoffen die in de biologische kringloop worden opgenomen waardoor wij een circulair onderneming zijn. 

Met de komst van deze onderneming maken we mensen bewust. We maken mensen bewust over het feit hoeveel plastic er dagelijks door je handen gaan. Het is echt niet nodig om gelijk andere producten aan te schaffen, als het besef er maar is. Wij geven vervolgens handvatten aan mensen die minder plastic willen gaan gebruiken. 

Dorien is de bedenker en eigenaar van deze Nederlandse start-up. Zij heeft tijdens haar studie een half jaar in Azië gestudeerd. Hier werd zij qua plastic afval met de neus op de feiten gedrukt. ”In Nederland besef je helemaal niet dat er zo’n groot plastic probleem is, tot je de verdieping qua micro- en nanoplastics doet”. 

Met de speerpunten; geen plastic verpakking; geen micro-, en nanoplastics; en géén geitenwollensokken overtuigd ze mensen om een stapje te zetten in de weg naar een plasticvrije dag te maken.