Plantaardige sponzen • Loofy's

Voor 16:00 verstuurd.

Via Whatsapp bereikbaar.

Gratis verzending in NL > 50,-

Plasticvrije verzending.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Voor 16 uur besteld, morgen bezorgd.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Plantaardige sponzen

Door Marloes van den Bos
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bestaan er plantaardige sponzen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, die bestaan! In dit blog gaan we er vier bespreken.

De voordeel van plantaardige sponzen is dat deze, in tegenstelling tot de plastic varianten, afbreekbaar zijn. Je kunt ze in veel gevallen op de composthoop gooien of in de GFTbak als ze niet meer bruikbaar zijn als spons. Goed voor jou en voor de natuur dus.

Konjac spons

De konjac spons komt van oorsprong uit Azië en wordt in Europa gebruikt voor het scrubben van het gezicht. De konjac spons wordt gemaakt van de wortelknol van de konjac plant. Na verloop van tijd valt de konjac spons uit elkaar. De restanten kunnen bij het GFTafval of op de composthoop.

Loofys-konjac-plant

 

Konjac Plant – de wortels van deze plant worden vermalen tot de scrub

Loofah spons

De loofa begint steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Deze multifunctionele spons is eigenlijk een gigantische, tropische komkommer. De komkommer wordt gedroogd, waarna de schil wordt verwijderd. Wat dan overblijf is een langwerpige spons die je in plakken kunt snijden.
Je vind onze loofa sponzen hier. Wil je wat meer luxe dan vind je hier onze bodybars met ingebouwde loofa.

Jute spons

Iedereen kent wel de jute zak van Sinterklaas. Zo’n bruine zak gemaakt van grove, bruine draden en vaak met een opdruk. Jute is gemaakt van bastvezels dat gesponnen wordt tot een draad. Van die draad kan je een zak van Sinterklaas maken, maar je kunt er ook een spons van haken of breien. Je kunt ze dus zelf maken van een klos jute. Volgens somige is het ideaal voor de afwas, anderen vinden het fijn onder de douche als een soort scrub. Multifunctioneel dus dat jute.

Spons van cellulose

Cellulose zijn plantenvezels. Steeds vaker worden schoonmaaksponzen gemaakt van cellulose, je vind ze zelfs in de schappen van de supermarkt. Helaas zijn deze sponzen niet altijd vrij van plastic. Bevatten ze plastic, dan is het vaak wel gerecycled. Doordat ze plastic bevatten, zijn ze helaas niet geschikt voor de GFTbak of de composthoop

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱