Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Plantaardige sponzen

Bestaan er plantaardige sponzen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, die bestaan! In dit blog gaan we er vier bespreken.

De voordeel van plantaardige sponzen is dat deze, in tegenstelling tot de plastic varianten, afbreekbaar zijn. Je kunt ze in veel gevallen op de composthoop gooien of in de GFTbak als ze niet meer bruikbaar zijn als spons. Goed voor jou en voor de natuur dus.

Konjac spons

De konjac spons komt van oorsprong uit Azië en wordt in Europa gebruikt voor het scrubben van het gezicht. De konjac spons wordt gemaakt van de wortelknol van de konjac plant. Na verloop van tijd valt de konjac spons uit elkaar. De restanten kunnen bij het GFTafval of op de composthoop.

Loofys-konjac-plant
Konjac Plant – de wortels van deze plant worden vermalen tot de scrub

Loofah spons

De loofa begint steeds meer naamsbekendheid te krijgen. Deze multifunctionele spons is eigenlijk een gigantische, tropische komkommer. De komkommer wordt gedroogd, waarna de schil wordt verwijderd. Wat dan overblijf is een langwerpige spons die je in plakken kunt snijden.
Je vind onze loofah spons op onze website en hier. Wil je wat meer luxe dan kan je kiezen voor onze bodybars met ingebouwde loofa.

Jute spons

Iedereen kent wel de jute zak van Sinterklaas. Zo’n bruine zak gemaakt van grove, bruine draden en vaak met een opdruk. Jute is gemaakt van bastvezels dat gesponnen wordt tot een draad. Van die draad kan je een zak van Sinterklaas maken, maar je kunt er ook een spons van haken of breien. Je kunt ze dus zelf maken van een klos jute. Volgens somige is het ideaal voor de afwas, anderen vinden het fijn onder de douche als een soort scrub. Multifunctioneel dus dat jute.

Spons van cellulose

Cellulose zijn plantenvezels. Steeds vaker worden schoonmaaksponzen gemaakt van cellulose, je vind ze zelfs in de schappen van de supermarkt. Helaas zijn deze sponzen niet altijd vrij van plastic. Bevatten ze plastic, dan is het vaak wel gerecycled. Doordat ze plastic bevatten, zijn ze helaas niet geschikt voor de GFTbak of de composthoop

Plaats een reactie

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱