PRAAT

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze PRAAT pagina. Hier delen we leuke inzichten met je en nemen we de tijd om over onderwerpen na te denken. Reageer gerust onder de blogs of deel interessante informatie met ons. Hierdoor kunnen we elkaar inspireren en mooie, leuke momenten delen. 

Om te ontdekken wat jij het allerliefst zou willen veranderen in jou weg naar een plasticvrij leven, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je huidige plastic gebruik. Dit kan je op verschillende manieren doen. Lees hier de inzichten om er voor te zorgen dat je inzicht en overzicht krijgt in je grotere doel.  

In het artikel ‘overzicht is inzicht’ heb je kunnen lezen hoe je eenvoudig een overzicht kunt maken in je huidige plastic gebruik. Er zijn geen moeilijke stappen of ingewikkelde theorieën voor nodig om inzicht te krijgen in je huidige situatie. Vaak is het logisch en helder nadenken over een bepaalde situatie kan genoeg.

Als je blog 1 en 2 hebt doorlopen ben je nu aangekomen tot misschien we de lastige stap van allemaal. Het volhouden van je doelen. Het volhouden van je doelen is soms enorm lastig omdat je na  verloop van tijd het doel uit ogen verliest en de noodzaak er niet meer van in ziet.  Om je doelen voor ogen te houden en je veranderingen vol te houden heb ik tips met je te delen. Lees er meer over. 

Breek met oude gewoontes. Gewoontes zijn de basis van je dagelijks leven en bepalen daarom een groot deel van je levensgeluk. Heb je net een nieuw dieet of nieuwe levensstijl gezien en lijkt je dit ook geschikt voor jou? Wil je beter in balans blijven en tijd besteden aan dingen die je écht belangrijk vindt?

Opnieuw is gebleken dat plasticafval tot in alle uithoeken van wereldzeeen is doorgedringen. Tijdens een duik naar de bodem van de Marianentrog waarbij naar verluid een diepte van 10.926 meter werd bereikt, heeft zakenman Victor Vescovo uit Dallas naar eigen zeggen een plastic zak aangetroffen.

Klik op de afbeelding voor het hele artikel.

Piepkleine plastic deeltjes zijn moeilijk uit rioolwater te zuiveren. Een ‘luchtbellengordijn’ biedt mogelijk een uitkomst. In Noord-Holland start een proef. 

Er komt een praktijkproef naar het opvangen van microplastics uit gezuiverd afvalwater. Onderzocht wordt of met een scherm van luchtbellen de piepkleine plastic deeltjes uit het water kunnen worden gevist. 

Klik op de afbeelding voor het hele artikel.

De weg naar succes is hobbelig en kent veel obstakels en onverwachte tegenvallers. Boyan Slat ervaart dat aan den lijve. De 24 jarige Nederlander is de oprichter van de ‘The Ocean Cleanup’, een startup die een werkbare oplossing probeert te vinden voor het plastic afval dat onze oceanen verstopt en verstikt. 

Klik op de afbeelding voor het hele artikel.