Waarom tandpoeder gebruiken?

Door Marloes van den Bos
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Waarom tandpoeder gebruiken?

Je gebruikt al jaren tandpasta uit een tube, dus waarom zou je over gaan op tandpoeder? Wij geloven dat verandering doet groeien en daarom geven wij je 3 redenen om vandaag nog over te stappen. Laat je overtuigen.

#1 minder plastic
Een tandpastatube bestaat voor een groot deel uit plastic, niet recyclebaar plastic om precies te zijn. Tandpoeder daarin tegen kan in allerlei verpakkingen zitten. Wij van Loofy’s hebben ervoor gekozen om tandpoeder in blik te doen. Blik is goed te recyclen en is daarnaast een stevig materiaal, waardoor je de blikjes na gebruik een nieuwe functie kunt geven.  Je kunt er een pillendoosje van maken of een klein cadeautje voor iemand anders in stoppen.

#2 keuze
Met of zonder fluoride of wil je tandpasta met houtskool? Met tandpoeder heb je diverse opties. Wij van Loofy’s hebben gekozen voor een tandpoeder zonder fluoride. In plaats daarvan gebruiken we xylitol; een natuurlijke zoetstof gemaakt van berkenbast die een antibacteriële werking heeft.
Buiten Loofy’s om heb je nog andere aanbieders. Belangrijk is daarbij om te kijken naar welke stoffen erin zitten om tandrot te voorkomen en natuurlijk van welke materiaal de verpakking is. Kies je voor tandpoeder in een plastic verpakking, dan verandert er weinig.

#3 natuurlijk
Wij zouden Loofy’s niet zijn, als wij niet kiezen voor een zo natuurlijke en diervriendelijke optie. De ingrediëntenlijst bevat alleen natuurlijke ingrediënten en alles is uiteraard vegan, zoals je van ons gewend bent.
We hebben het al gehad over xylitol van de berk, maar er zit bijvoorbeeld ook kaolien (caolin) in. Kaolin is een klei die goed wordt verdragen door mensen en daardoor in diverse cosmetica word gebruikt. Het wordt gemaakt van de meest voorkomende gesteentes op aarde.
Wat verder niet mag ontbreken in tandpoeder is natuurlijk de typische mintsmaak en -geur. Daarom bevat ons tandpoeder pepermuntolie. Naast de frisse geur en smaak heeft peperpmuntolie ook een antibacteriële werking. Wat is de natuur toch geweldig!

Waarom tandpoeder

enquête

Doe jij mee aan onze enquête?

Vind je Loofy’s super tof en wil je graag met ons meedenken? Werk dan mee aan onze enquête!

Ben je een fan en wil je graag geïnterviewd worden om ons te helpen? Laat dan hier je mailadres achter en wij nemen contact met je op.

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱