Welke Shampoo Past Bij Mij?

Wil jij stralende lokken, veerkrachtige krullen of misschien volume in je stijle haar? Dan is het belangrijk dat je een goede basis hebt, een shampoo die bij jouw haar past en ondersteund.

Door Marloes van den Bos

Welk haartype ben jij?

Wil jij stralende lokken, veerkrachtige krullen of misschien volume in je stijle haar? Dan is het belangrijk dat je een goede basis hebt, een shampoo die bij jouw haar past en ondersteund. Niets is vervelender dan pluizend of futloos haar.

Normaal, droog of vet haar, vaak staat dit op de shampoofles aangegeven. Maar wanneer heb je welk type? 
Algemeen genomen is krullend haar vaak droger en stijl haar sneller vet. Bij normaal haar is er een prima balans, je haar wordt niet erg snel vet, maar je hebt ook geen droog haar. Je zou kunnen zeggen dat je het ideale haartype hebt. Het betekend dat je boft met je genen of dat je de juiste haarproducten gebruikt. Voor normaal haar zijn onze green en red erg geschikt, zeker in combinatie met een van onze heerlijke conditioners.

Twijfel je, vraag dan je kapper welke type jij bent, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Het is tijd voor Haar!

# Krullend haar

Mensen met krullen hebben vaak een drogere hoofdhuid en haar. 
Voor krullen kun je het beste een milde shampoo gebruiken die niet sterk ontvet, omdat dit de hoofdhuid en haar droger maakt dan goed is. Het is daarnaast bij dit haartype niet aan te raden om je haar dagelijks te wassen, je wast immers dat beschermende vetlaagje weg en die heb je juist nodig tegen het pluizen. Eén tot twee keer per week is vaak voldoende.
Als je een conditioner gebruikt is het aan te raden om te kiezen voor eentje met weinig of geen siliconen, deze maken je haar zwaarder, waardoor je krullen eerder zullen uitzakken.

Krullend haar kan je beter alleen voor het douchen kammen of borstelen, omdat je je krullen anders eruit kamt. Gebruik ‘s morgens een sprayflacon met water om je haar te bevochtigen en kneed daarna je krullen in model eventueel met een haarproduct voor krullen. Wil je toch je haar kammen, gebruik dan een grove kam of borstel.

Onze shampoobar blue is ideaal voor jouw krullen! Combineer het met een van onze heerlijke conditioner olive.

Shampoo inspiratie
Laat je inspireren

# Stijl

Stijl haar heeft de neiging om snel vet te worden en volumeloos te zijn.
Doordat je haar snel vet wordt, heb je de neiging om je haar vaker te wassen dan goed ervoor is. Op het moment dat jij je haren wast, verwijder je het beschermde vetlaagje. Je hoofdhuid wil dit zo snel mogelijk gaan herstellen. Hoe vaker jij je haar wast, hoe sneller je huid dit weer probeert te herstellen. Eén tot twee keer per week je haren wassen is in de meeste gevallen genoeg. Daarnaast kun je beter een milde shampoo gebruiken, deze is minder agressief, waardoor je hoofdhuid ook minder extreem zal reageren.

Gebruik je een conditioner, let er dan goed op dat je dit alleen op je haarpunten smeert. Door het op je hoofd te gebruiken, zal je haar ook sneller vet worden. Voor jouw stijle haar gebruik je het beste onze shampoo bar yellow. Gebruik na het wassen een van onze heerlijke conditioners.

# Geverfd of Beschadigd Haar

Beschadigd haar door verven, permanenten of door een andere reden kan wel wat extra liefde gebruiken. Een goede voedende shampoo is dan essentieel voor je lokken ter ondersteuning.
Wanneer je haar ernstig beschadigd is, raden we je aan om naar een professionele kapper te gaan. Helaas is ons haar dood en als het eenmaal beschadigd is, kan het niet herstellen.

Onze shampoobar blue is lief voor jouw haar, en vergeet onze olive en shea conditioner niet voor wat extra liefde en ondersteuning.

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱