Welke shampoo past bij mij?

Door Marloes van den Bos
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp

Welke shampoo past bij mij?

Wil jij stralende lokken, veerkrachtige krullen of misschien volume in je stijle haar? Dan is het belangrijk dat je een goede basis hebt, een shampoo die bij jouw haar past en ondersteund. Niets is vervelender dan pluizend of futloos haar.

Normaal, krullend, droog of vet haar, vaak staat dit op de shampoofles aangegeven. Maar wanneer heb je welk type haar? 
Algemeen genomen is krullend haar vaak droger en stijl haar sneller vet. Bij normaal haar is er een prima balans, je haar wordt niet erg snel vet, maar je hebt ook geen droog haar. 

Je zou kunnen zeggen dat je het ideale haartype hebt. Het betekend dat je boft met je genen of dat je de juiste haarproducten gebruikt. Voor normaal haar zijn onze green en red erg geschikt, zeker in combinatie met een van onze heerlijke conditioners.

Twijfel je, vraag dan je kapper welke type haar jij hebt , zodat je een bewuste en duurzame keuze kunt maken.

Het is tijd voor haar!

# Krullend haar

Mensen met krullen hebben vaak een drogere hoofdhuid en haar. 
Voor krullen kun je het beste een milde shampoo gebruiken die niet sterk ontvettend zijn, omdat dit de hoofdhuid en haar droger maakt dan goed is. Het is daarnaast bij dit haartype niet aan te raden om je haar dagelijks te wassen, je wast immers dat beschermende vetlaagje weg en die heb je juist nodig tegen het pluizen. Eén tot twee keer per week is vaak voldoende.

Als je een conditioner gebruikt is het aan te raden om te kiezen voor eentje met weinig of geen siliconen, deze maken je haar zwaarder, waardoor je krullen eerder zullen uitzakken. En dat is natuurlijk zonde. Waarom zou je van die prachtige krullen onderdrukken?

Krullend haar kan je beter alleen voor het douchen kammen of borstelen, omdat je je krullen anders eruit kamt. Gebruik ‘s morgens een sprayflacon met water om je haar te bevochtigen en kneed daarna je krullen in model eventueel met een haarproduct voor krullen. Wil je toch je haar kammen, gebruik dan een grove kam of borstel.

Onze Shampoo Bar Blue is ideaal voor jouw krullen! Combineer het met een van onze heerlijke conditioner Olive.

# Stijl

Stijl haar heeft de neiging om snel vet te worden en volumeloos te zijn.
Doordat je haar snel vet wordt, heb je de neiging om je haar vaker te wassen dan goed ervoor is. Op het moment dat jij je haren wast, verwijder je het beschermde vetlaagje. Je hoofdhuid wil dit zo snel mogelijk gaan herstellen. Hoe vaker jij je haar wast, hoe sneller je huid dit weer probeert te herstellen. Eén tot twee keer per week je haren wassen is in de meeste gevallen goed genoeg. Bij een overstap van elke dag naar een of twee keer in de week, zal je haar eerst niet zo lekker aanvoelen. Dit komt doordat je haar zich moet aanpassen.

Daarnaast kun je beter een milde shampoo gebruiken, deze is minder agressief, waardoor je hoofdhuid ook minder extreem zal reageren.

Gebruik je een conditioner, let er dan goed op dat je dit alleen op je haarpunten smeert. Door het op je hoofd te gebruiken, zal je haar ook sneller vet worden. Voor jouw stijle haar gebruik je het beste onze Shampoo Bar Yellow. Gebruik na het wassen een van onze heerlijke conditioners.

# Geverfd of Beschadigd Haar

Beschadigd haar door verven, permanenten of door een andere reden kan wel wat extra liefde gebruiken. Een goede voedende shampoo is dan essentieel voor je lokken ter ondersteuning.
Wanneer je haar ernstig beschadigd is, raden we je aan om naar een professionele kapper te gaan. Die weten precies wat goed is voor jou haar.

Onze Shampoo Bar Blue is lief voor jouw haar, en vergeet onze Olive en Shea conditioner niet voor wat extra liefde en ondersteuning.

enquête

Doe jij mee aan onze enquête?

Vind je Loofy’s super tof en wil je graag met ons meedenken? Werk dan mee aan onze enquête!

Ben je een fan en wil je graag geïnterviewd worden om ons te helpen? Laat dan hier je mailadres achter en wij nemen contact met je op.

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱