Waarom natuurlijke shampoo gebruiken? ? | Loofy's

Voor 16:00 uur besteld, morgen bezorgd.

Altijd snelle communicatie via whatsapp.

Gratis verzending binnen NL vanaf 50,-

Altijd plasticvrij verpakt en verzonden.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Voor 16 uur besteld, morgen bezorgd.

Gratis verzending in NL vanaf 50,-

Waarom Zou Je Natuurlijke Shampoo Gebruiken?

Wat is natuurlijke shampoo? Dat is eigenlijk wel de vraag waar we mee moeten beginnen, dan weet je ook beter waarom je natuurlijke shampoo moet gebruiken.

Door Marloes van den Bos

Natuurlijke Shampoo

Wat is natuurlijke shampoo? Dat is eigenlijk wel de vraag waar we mee moeten beginnen, dan weet je ook beter waarom je natuurlijke shampoo moet gebruiken.

Tegenwoordig vliegen de natuurlijke producten je om de oren; natuurlijke schoenen, matrassen en producten met natuurlijke anti-oxidanten om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar wanneer is jouw shampoo natuurlijke shampoo en waarom natuurlijke shampoo gebruiken?

Als eerste moet je weten dat het woord ‘natuurlijk’ geen beschermde term is, je mag alles natuurlijk noemen. Hierdoor is per persoon en bedrijf de definitie van natuurlijk anders.

In de basis kent vrijwel alles een oorsprong uit de natuur. Zo kun je rubber halen uit het sap van de rubberboom, maar ook uit aardolie. Om natuur rubber te produceren zijn er een hoop chemicaliën nodig, waardoor je je kunt afvragen hoe natuurlijk het eigenlijk nog is.

De term ‘Natuurlijk’ is geen beschermde term, waardoor je alles natuurlijk mag noemen. Hierdoor is de definitie van het woord Natuurlijk per persoon en bedrijf de definitie anders.

Oorsprong

Wat nu aardolie is, waren vroeger levende organismen. Onder de hoge druk van de aardlagen zijn deze na lange tijd veranderd in aardolie. In de basis hebben producten die daarvan gemaakt worden een natuurlijke oorsprong, zoals:

  • Rubber;
  • Plastic;
  • Benzine;
  • Mineraal oliën;
  • Vaseline ingrediënten.

De meeste van deze producten zijn door de mens zo bewerkt, dat het voor de natuur bijna onmogelijk is om deze producten nog af te breken en te recyclen. Ze vervuilen hierdoor de aarde op allerlei manieren en maken het langzaam onleefbaar. Een duidelijk voorbeeld zijn de drijvende eilanden van plastic in onze oceanen. Wanneer je natuurlijke shampoo gebruikt, ben je dus milieubewust bezig en help je de natuur en dus moeder aarde. Daarom dien je -in elk geval in onze beleving- natuurlijke shampoo te gebruiken.

shampoo-bar-blue-sfeer
Natuurlijke Shampoo Blue - Speciaal voor krullend haar

Is Natuurlijk hetzelfde als Vegan?

In het algemeen genomen kun je stellen dat een natuurlijke shampoo een shampoo is die voor minimaal de helft uit natuurlijke ingrediënten bestaat die niet tot nauwelijks zijn bewerkt en daardoor makkelijk afbreekbaar zijn. Jouw shampoo komt na het spoelen in het water terecht en het is toch wel een prettig idee als die shampoo grotendeels afgebroken word zonder dat daar nadelen voor de gezondheid of de natuur aan verbonden zijn.

Voor Loofy’s betekend natuurlijk dat we altijd opzoek zijn naar zo min mogelijke bewerkte producten. Hoe minder een product bewerkt is, hoe makkelijk de natuur het weer kan afbreken. Zo zitten er in onze producten geen plastic en ook onze verpakking zijn volledig plastic vrij. Onze shampoo bars, zoals de Shampoo Green, zijn voor 98% natuurlijk. Uiteraard hopen wij in de toekomst dat naar 100% te krijgen.

Natuurlijk is niet het zelfde als vegan. Vegan is diervriendelijk, er zijn geen dieren voor gebruikt op wat voor manier dan ook, maar dit maakt een product nog niet direct goed voor mens en milieu. Een pluche knuffel is heel diervriendelijk, maar of die synthetische vezels lief voor de natuur zijn?

In een natuurlijke shampoo kun je onder andere keratine vinden. Keratine word gewonnen uit botten en hoeven, hiervoor is een dier gestorven en maakt het product niet vegan, maar wel natuurlijk doordat het een natuurlijke oorsprong heeft en minimaal bewerkt is. De producten van Loofy’s zijn vegan cosmetica, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dierenleed als je onze producten gebruikt. Kortom het is mogelijk om lief te zijn voor mens, dier en natuur, zonder dat dit ten kosten hoeft te gaan van een prachtige bos haren, dus waar wacht je nog op? Gebruik daarom nu natuurlijke shampoo, met een van onze shampoo bars.

Chat met Dorien
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱